POPULARNA ESTETIKA

12 komada koji će ove sezone osigurati stajlinge u duhu tihog luksuza

03.11.2023 u 15:14

Bionic
Reading

Estetika tihog luksuza koja potresa modnu scenu od početka godine nastavlja se i vraća još jednu sezonu zaredom, a ovo je 12 komada koje morate imati u svom ormaru kako biste ga ove jeseni i zime postigli s lakoćom

Bez sumnje, estetika tihog luksuza modni je trend godine. Njegujući trezvenu i diskretnu modu, bez ekstravagancije i vidljivih logotipa, ali još uvijek luksuznu i vrlo kvalitetno izrađenu, tihi luksuz zauzeo je značajno mjesto u pop kulturi, na društvenim mrežama i modnim pistama.

Među referencama ove popularne estetike navodimo između ostalih glumicu Gwyneth Paltrow ili manekenku Sofiju Richie, američke brendove The Row ili Khaite, ali i stil odijevanja glavnih protagonista hit serije 'Nasljeđe' u produkciji HBO-a.

  • +10
Serija 'Nasljeđe' Izvor: Profimedia / Autor: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Daleko od toga da će ove jeseni i zime estetika 'tihog lukusuza' oslabiti. Najnoviji dokaz za to je lansiranje prve kolekcije obožavane dizajnerice Phoebe Philo pod okriljem vlastitog brenda, koja je pokretu tihog lukusuza utrla put prema svjetskoj popularnosti još za vrijeme vladavine u modnoj kući Céline.

Vuneni kaputi savršenog kroja, svilenkaste bluze s kontroliranim efektom drapiranja, torbe od kože i antilopa profinjenog dizajna uz neutralnu i trezvenu kromatsku paletu boja značajka je prve linije bivše umjetničke direktorice francuske kuće. Pomama za ovim bezvremenskim i jednostavnim komadima s njezinim potpisom tolika je da su u samo nekoliko sati neki od njih rasprodani, unatoč četveroznamenkastoj cijeni.

Kako ove sezone usvojiti estetiku tihog luksuza

Po mnogočemu slična takozvanoj old money estetici no, u odnosu na nju, puno se lakše prilagođava različitim budžetima fashionistica, uz poštivanje nekoliko osnovnih pravila.

Glavno obilježje estetike tihog luksuza leži u odlučnom odbacivanju isticanja logotipa u odjevnim kombinacijama, koji se smatraju previše vulgarnim i sve samo ne diskretnim. Umjesto na njima, fokus je na strukturiranim krojevima, visokokvalitetnim materijalima i neutralnim bojama, a ovo je 12 komada koji će ove sezone najbolje dočarati jedan od trenutno najvećih pokreta na modnoj sceni.

Kaput sa šalom

Kožna torba čistih linija

Dolčevita od kašmira

Dugi strukturirani kaput od vune

Bezvremenske kožne čizme

Pussy bow bluza

Sako na dvoredno kopčanje i s naglašenim ramenima

Široke hlače plisiranih nogavica

Bomber jakna od kože

Široka suknja s naborima

Teksturirani kardigan

Tamnoplavo odijelo s prugicama