VRUĆI TRENDOVI

10 odjevnih komada koji će vladati modnom scenom u narednim mjesecima

27.11.2019 u 06:47

Bionic
Reading

Svake sezone popularna modna trgovina Net-a-Porter predstavlja vlastito izvješće o nadolazećim trendovima u kojem precizno ističu komade za koje vjeruju da će postati veliki hit u narednim mjesecima

Proteklih sezona sva modna proročanstva ove poznate web trgovine pokazala su se ispravnim, a ovoga puta otkrili su najnoviju prognozu modnih trendova za 2020. godinu.

Iako nije riječ o specifičnim modnim komadima, ovaj nam uvid daje točan prikaz onoga što možemo očekivati u ormarima modnih ovisnica sljedećih nekoliko mjeseci.

Odijelo s kratkim hlačama

Nakon što su prošloga ljeta dominirala modnom scenom, novom i još većem uspjehu odijela s kratkim hlačama modna trgovina Net-a-Porter itekako se nada otkrivši da narednih mjeseci svoju ponudu planiraju obogatiti sa 100 inačica kompleta blejzera i kratkih hlača.

Prsluci

Ako je suditi po nadolazećim kolekcijama modnih brendova Burberry, Saint Laurent i Nili Lotan, prsluci će ponovno postati must-have modni komad.

Bermude

Nakon što je jedan od najpopularnijih brendova današnjice Bottega Veneta u nadolazećoj kolekciji dao zeleno svjetlo bermudama, modna trgovina Net-a-Porter u odnosu na prošlu godinu planira obogatiti ponudu njima za 30 posto.

Polo majice

Vodstvo modne trgovine Net-a-Porter uvjereno je kako će polo majice postati nova alternativa košuljama i bluzama u ljetnim mjesecima, investirajući u nabavu čak 1100 komada.

Nova generacija balonera

Baloneri su cjelogodišnji trend u koji vodstvo trgovine Net-a-Porter kontinuirano ulaže. Za 2020. godinu ističu modele koji se od klasičnih inačica izdvajaju zanimljivim detaljima poput kontrastnih gumba i tkanina.

Traper od glave do pete

Kombinacija topa i hlača od denima bila je vidljiva na pistama brojnih dizajnerskih brendova poput Brandona Maxwella i modne kuće Celine, a svjesno trendovskog potencijala kombinacije trapera od glave do pete, vodstvo modne trgovine Net-a-Porter odlučio je uložiti u mnoštvo modela košulja i traperica s uvjerenjem da će njihovi klijenti nositi ove odjevne komade na isti način.

Minijaturne haljine

Posljednjih sezona, uslijed velike popularnosti haljina midi ili dužine midaksi, minijaturne inačice završile su u drugom planu, no nakon što je poznata talijanska modna kuća Versace predstavljanje svoje nadolazeće kolekcije otvorila s čak tri mini haljine, sa sigurnošću se može reći kako ćemo ih češće viđati u narednim mjesecima. Ove činjenice svjesno je i vodstvo trgovine Net-a-Porter te novu 2020. godinu planira započeti s 300 novih modela u ponudi.

Dolčevite

Opsesija dolčevitama, prema mišljenju Net-a-Portera, nastavit će se i u proljetnim mjesecima modelima različitih debljina i nijansi u skladu s promjenom godišnjih doba.

Majica na bretele

Modna trgovina Net-a-Porter uvjerena je kako će majice na bretele u narednim mjesecima zamijeniti potrebu za nošenjem klasičnih T-shirtova.

Muška košulja

Predimenzionirana, duža i nevjerojatno svestrana, muška košulja prema mišljenju Net-a-Portera idealan je odabir s naglaskom na klasičnim bijelim i plavim modelima.