Auto zona MAZDIN DIZAJNER:

'Audi Sport Quattro je prokleto ružan automobil'

  • Autor: I. Ć.
  • 25.11.2010 13:23:29
  • 25.11.2010 11:11:13

Glavni Mazdin dizajner za Europu Peter Birtwhistlea izvorni SWB Audi Sport Quattro pogrdno je nazvao 'prokleto ružnim'

Prije nego što pomislite kako je ovo klasičan slučaj ljubomore, valja istaknuti da Birtwhistle vjerojatno zna što govori, s obzirom na to da je on dizajnirao SWB Audi Sport Quattro prije 30-ak godina.

Birtwhistleovo nezadovoljstvo proizlazi iz činjenice da je automobil građen na platformi Audija 80, zbog čega su neki kompromisi u dizajnu morali biti učinjeni. Međuosovinski razmak skraćen je za 290 milimetara, a da bude prepoznatljiv, karoseriji su dodani naglašeni blatobrani, spojleri i usisi zraka. 'Iako sam učinio sve što sam mogao učiniti, izgleda odvratno', rekao je Autocaru Mazdin dizajner.

SWB Audi Sport Quattro izrađen je kao homologacijski model trkaće inačice te je proizveden u svega 200 primjeraka. Na minulom sajmu u Parizu Audi nam je predstavio konceptnog nasljednika koji bi, po svemu sudeći, i sam trebao dočekati limitiranu seriju namijenjenu entuzijastima. Mazdinog dizajnera vjerojatno je revoltirala činjenica da je konceptni Audi Quattro dizajnom vanjskih linija veoma nalik njegovoj kreaciji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: