Auto zona NIJEMCI, STREPITE!

Citroen će proizvesti luksuzni Metropolis

  • Autor: I. Ć.
  • 28.10.2010 14:06:56
  • 28.10.2010 12:32:01

Citroen je u posljednjih dvadeset godina nekoliko puta pokušao konkurirati njemačkom trojcu – Mercedesu, BMW-u i Audiju - na europskom tržištu s malo do vrlo malo uspjeha, no to ne znači da francuski proizvođač planira odustati

Umjesto Starog kontinenta, kao poligon za obračunavanje u Citroenu vide Kinu. Najmnogoljudnija zemlja svijeta odnedavno je i najveće automobilsko tržište svijeta, a u Citroenu se nadaju da će im ulazak na to tržište osigurati novi početak.

Naime, kupci u Europi doživljavaju Citroen kao proizvođača malih i kompaktnih automobila te obiteljskih monovolumena, dok francuski proizvođač zasad još nema izgrađen imidž u Kini.

Probijanje u luksuzni segment, piše Automotive News Europe, Citroen planira izvesti serijskom proizvodnjom koncepta Metropolis koji bi se, navodno, trebao zvati DS9.

Iako je koncept pogonio motor V6 uparen sa sedmerobrzinskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke i elektromotorom, zasad je nepoznato što bi trebalo pogoniti serijski model u budućnosti, kao što je i nepoznato hoće li Citroen ponuditi svoj najprestižniji model i na drugim tržištima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: