Auto zona DO 2018.

Volkswagen na dobrom putu da prestigne Toyotu

Njemački proizvođač automobila Volkswagen u srijedu je priopćio da je na dobrom putu da prestigne najvećeg svjetskog proizvođača automobila, japansku grupu Toyotu, izvijestivši i o snažnom skoku dobiti u devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna

Najveći europski proizvođač automobila i treći u svijetu izvijestio je da je u promatranom razdoblju isporučio rekordnih 5,4 milijuna automobila, 12,9 posto više nego u istom razdoblju lani, zahvaljujući velikoj potražnji u Kini, zapadnoj Europi te Sjevernoj i Južnoj Americi.

U tvrtki sada očekuju da će u sljedećih osam godina preoteti Toyoti titulu vodećeg svjetskog proizvođača automobila.

'Dobro smo pozicionirani za ostvarivanje ciljeva utvrđenih u našoj Strategiji 2018', izjavio je šef Volkswagena Martin Winterkorn. 'Grupa Volkswagen ustraje u cilju osvajanja vodeće pozicije u automobilskoj industriji', dodao je.

Operativna dobit grupe VW skočila je u devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna na 4,8 milijardi eura, u usporedbi sa 1,5 milijardi eura u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je tvrtka. Prihodi od prodaje porasli su joj 19,9 posto, na 92,5 milijardi eura. Dobit nakon oporezivanja skočila je na četiri milijarde eura, u usporedbi sa 700 milijuna u istom razdoblju lani.

Volkswagenov globalni tržišni udio porastao je na 11,6 posto, sa 11,5 posto u odgovarajućem razdoblju 2009, priopćili su iz kompanije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: