ATRAKTIVNI MALIŠAN

Chevrolet Spark premijerno u Ženevi

11.02.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Izvorno je GM planirao predstaviti serijsku izvedbu konceptnog Beata na salonu u Detroitu početkom godine. Ipak, Amerikanci su se predomislili i automobil koji će se zvati Spark odlučili premijerno pokazati idućeg mjeseca u Ženevi

Premda je Spark u serijskoj izvedbi izgubio dosta agresivnog štiha konceptne verzije, ipak izgleda dovoljno atraktivno da mu već sada možemo predvidjeti popularnost na tržištu. Iako je konceptni model bio pokazan u trovratnoj inačici, ženevski Spark bit će petovratni gradski mališan.

Veseli ipak to što su dizajneri pokušali sakriti kvaku stražnjih vrata u crni okvir prozora. Podjednako zanimljiv dizajn eksterijera prati i onaj unutrašnjosti, a sa 2.375 milimetara međuosovinskog razmaka Spark obećava relativnu udobnost za sve putnike.

Kupci će moći birati između jednolitrenog i 1,2-litrenog četverocilindričnog benzinca za koje u Chevroletu tvrde da će biti izuzetno ekonomični te ekološki podobni.

Prodaja novog Sparka najavljena je za početak iduće godine, do kada ćemo saznati i mnogo više informacija o interesantnom korejskom mališanu.