SEAT

Leonu redizajn, jači motori i naprednija elektronika

09.02.2009 u 11:22

Bionic
Reading

Sljedećeg mjeseca na salonu automobila u Ženevi Seat će predstaviti redizajnirani Leon koji je uz manje preinake izgleda profitirao i od dorade pogonskih jedinica

U razlike koje se na redizajniranom Leonu uočavaju od prve spadaju manji znak španjolskog proizvođača na rešetki hladnjaka, veće svjetlosno sklopovlje i bočne retrovizore te veće stražnje staklo kao i redizajnirano svjetlosno sklopovlje koje nas dijelom podsjeća na neka Alfina rješenja.

Iznutra su dizajneri doradili izgled središnjeg grebena i kontrolnih instrumenata. Svi su motori također prošli reviziju zbog koje su redom snažniji i učinkovitiji. Dvolitreni TSI benzinac sada razvija 211 KS, dok je najsnažniji dizelaš u ponudi dvolitreni common-rail TDI snage 170 KS. Svi modeli s DSG mjenjačem sada se nude sa sedam brzina te s polugicama za izmjenu brzina smještenim na upravljaču.

Od tehničkih noviteta tu je i XDS sustav koji u suradnji s ESP-om glumi blokadu diferencijala, elektronski sustav koji pomaže pri usponu, te svjetla bi-xenon.