NESIGURAN SIGURNOSNI SUSTAV

Volvo se ponovno osramotio pred novinarima

28.09.2010 u 09:26

Bionic
Reading

Volvo nema sreće s medijskim prezentacijama. Svega četiri mjeseca od posljednjeg fijaska, još jedan sigurnosni sustav doživio je neuspjeh na spektakularan način pred predstavnicima sedme sile

Nakon što je zakazao sustav City Safety, a Volvo S60 se zabio u stražnji kraj kamiona, prilikom prezentacije sustava za izbjegavanje nalijetanja na pješake minulog tjedna u Italiji, Volvo V60 pred novinarima je pomeo lutku koja je glumila prolaznika.

U Volvu su navodno novinarima napomenuli kako je moguće da sustav, koji je programiran da prepoznaje ljudske pokrete, pogriješi zato što je lutak statičan. Šveđani su također istaknuli da je na prezentacijama bilo 650 medija te da je sustav uspješno predstavljen u 99,7 posto slučajeva.

Australski Drive pak navodi da je sustav radio besprijekorno u devet od 12 pokušaja, što baš i nije ohrabrujući rezultat.

Ipak, svakako valja napomenuti da ovaj, kao i svi drugi elementi aktivne sigurnosti služi tek kao dobrodošla asistencija u nevolji, a sva kontrola i odgovornost u konačnici još uvijek počiva na vozaču.