GALLARDO LP570-4 BLANCPAIN

Anoreksično specijalno izdanje Lamborghinija u Parizu

27.09.2010 u 10:50

Bionic
Reading

Suradnja proizvođača automobila i satova nije nikakva novost, no ona najčešće rezultira proizvodom koji se nosi na zapešću. Ne i ovaj put. Lamborghini i Blancpain ujedinili su se za predstavljanje specijalnog izdanja Gallarda koje će službenu premijeru imati za par dana u Parizu

Gallardo LP570-4 Blancpain izgrađen je u čast trkaćeg serijala Super Trofeo čija je sezona nedavno došla kraju u Vallelungi.

Osnovne vizualne razlike u odnosu na standardni Gallardo odnose se na novi 'prozračniji' poklopac motora kao i veliko stražnje trkaće krilo od ugljičnih vlakana. Od kompozitnog materijala izrađene su i druge karoserijske komponenata kao i elementi unutrašnjosti pa specijalni Gallardo teži svega 1.340 kilograma.

Za pogon je zadužen 570 KS snažni 5.2-litreni V10 koji snagu prenosi integralno na sva četiri kotača, a specijalnom izdanju Gallarda osigurava sprint do stotke za svega 3,4 sekunde, 6,8 sekundi do 200 km/h te 320 km/h maksimalne brzine. Da se pak zaustavi na vrijeme, brinu se keramičke kočnice.

Lamborghini zasad ne navodi cijenu automobilu, kao ni količinu Gallarda LP570-4 Blancpain koje planira proizvesti.