Auto zona VOZAČI KRATKOG FITILJA

Zašto psujete za upravljačem dok vozite brzo?

  • Autor: N. N.
  • 22.9.2010 15:34:31
  • 22.9.2010 14:10:25

Hrvati vole voziti iznad ograničenja, smetaju im vozači koji se nepropisno zaustavljaju i koji voze presporo, a takve će rado ispsovati, što bi se reklo, na pasja kola - pokazalo je to istraživanje koje je portal 4kotača proveo na uzorku od 800 ispitanika, od kojih je u dvotrećinskoj većini bio muški kadar

Pojam 'sve' na najbolji način opisuje što redom smeta prosječnim Hrvatima kad zasjednu za upravljač svojih limenih ljubimaca. Doduše, ne smeta im sve u jednakoj mjeri, pa će im tako, primjerice, na žulj prije stati vozači koji se nepropisno zaustave (65 posto) nego oni koji voze presporo (49 posto), što pomalo čudi kad se u obzir uzme da njih 77 posto otvoreno priznaje da vozi iznad zakonski propisanih ograničenja, pa je nekako logičnije da im više smetaju oni koji ih usporavaju nego oni koji su im se, doduše nepropisno, uklonili s puta.

U jednakoj mjeri (70 posto) Hrvati preziru one koji im oduzmu prednost ili se pak prestrojavaju bez pokazivača smjera (63 posto), no zato većina (55 posto) priznaje da za vrijeme vožnje rado popriča na mobitel.

Kad se sve ovo uzme u obzir, pomalo nas čudi što svega 45 posto vozača pribjegne psovkama kad ih netko od sudionika u prometu naljuti, svega dvadesetak posto legne na trubu, a petnaestak posto se svojim vozilom prijeteći približi onom koje im 'smeta'.

86 posto ispitanika priznalo je zato da se iz nezgodne situacije izvlačilo uz pokoju psovku i ljutito gestikuliranje, no zato otrežnjavajuće djeluje podatak da je 30 posto njih doživjelo susret bliske vrste gdje im je sudionik u prometu zaprijetio izlaskom iz automobila, dok ih je sedam posto priznalo da su naletjeli i na one koji su se svojim automobilom htjeli zabiti u njih!

Zato, dragi vozači, ako ne želite i sami završiti kao dio crne prometne statistike, toplo preporučujemo da za upravljačem smirite živce nježnom glazbom i ugodnim mirisima te upamtite da godišnje u prometu stradava 1,2 milijuna ljudi, dok ih 50 milijuna biva lakše ili teže ozlijeđeno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: