OGLEDNI PRIMJERAK

BMW-ova pariška zvijezda – koncept serije 6 kupe

20.09.2010 u 09:07

Bionic
Reading

Na autosalonu u Parizu koncem mjeseca BMW će skinuti plahtu s konceptne serije 6 kupe koja je, kako se čini, sve samo ne konceptna

Premda BMW ne otkriva tehničku stranu priče, konceptna serija 6 kupe, sudeći prema fotografijama interijera i eksterijera, ogledni je primjerak koji ćemo uz vrlo malo preinaka uskoro dočekati u serijskoj proizvodnji. U osnovi, u mnogočemu je riječ o nastavku dizajnerskog stila koji smo vidjeli na konceptu Grand Coupe u Pekingu, s tim da pariškoj premijeri nedostaje jedan par vrata.

Unutrašnjost pak odiše prozračnošću i privlači pogled asimetričnim oblikom središnje konzole nakrenute prema vozaču, kao i velikim displejom te novim dizajnom kola upravljača.

Za očekivati je da će nova šestica dužinom odgovarati prethodnici, tek bi trebala biti niža i šira, a s obzirom da će dijeliti platformu s novom serijom 5, pod poklopcem očekujemo ergelu benzinskih i dizelskih motora od atmosferskih i turbopunjenih rednih šestaka do 4.4-litrenog biturbo punjenog benzinskog V8.

Dok bi se serijska šestica mogla naći u prodaji već početkom iduće godine, na najžešći M6 morat ćemo se strpjeti do 2012.