Auto zona DRIFT, KRAFNE, OSMICE…

Gymkhana – umjetničko klizanje automobilom uz cvilež spaljenih guma

  • Autor: N. N.
  • 15.9.2010 14:41:49
  • 15.9.2010 13:17:24

Ne, Gymkhana nije nešto što se jede, niti je to nova vrsta tjelovježbe koja kombinira teretanu i borilačke vještine. Doduše, kao i bilo koju drugu disciplinu, ni ovu nećete moći prakticirati kao potpuni antitalent, ali on se ionako bar djelomično može nadoknaditi s puno vježbe i još više novca

Gymkhana je vještina brze vožnje automobilom i svladavanja poligona načičkanog preprekama korištenjem tehnika kao što su drift, krafne i osmice. Premda do izražaja nedvojbeno dolazi umijeće svakog pojedinog vozača, pravi okršaj se, kao i u svakom drugom hvalevrijednom sportu, vodi protiv štoperice.

Jednostavno – Gymkhana je umjetničko klizanje automobilom uz pregršt cvileži i mirisa spaljenih guma, a njezin neokrunjeni kralj zove se Ken Block. Ovaj Amerikanac, koji se može pohvaliti tek solidnim rezultatima u sjevernoameričkim reli natjecanjima, od ove godine će voziti i u WRC-u, no za poklonike njegova lika i djela mnogo je važnije ono što na uređenim poligonima radi za upravljačem Ford Fieste.

dc

Prije negoli odmahnete rukom, jer je Fiesta ipak gradski automobilčić skromnih performansi, moramo vam napomenuti da Blockova inačica razvija 850 KS (!), a u cilju kakve-takve prijemljivosti limitirana je na 650 KS te zahvaljujući pogonu na sva četiri kotača sprinta s mjesta do 100 km/h za dvije sekunde.

Blockov posljednji videouradak – Gymkhana 3, drugi dio - uključuje eskapade koje će vam gotovo sigurno izmamiti osmijeh na lice. Nećemo vam otkriti sve, no od onih koje spontano uzrokuju nekontrolirano ispadanje vilice uz prosipanje sline po tastaturi svakako valja spomenuti krafne oko vozača Segwaya u pokretu te drift po nagibu od 51 stupnja. Ludilo.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: