Auto zona NA TAJNOJ LOKACIJI

Skandinavska šuma skriva groblje klasičnih automobila

  • Autor: I. Ć.
  • 14.9.2010 21:16:14
  • 14.9.2010 14:56:43

Šuma prepuna automobilskih olupina. Dok bi ovakva slika ljubitelje prirode revoltirala, negdje u Skandinaviji postoji vlasnik i čitav niz zaljubljenika u automobile koji točnu lokaciju ovog mjesta brižno skrivaju od zakonodavaca

Razlog leži u starosti 200-injak klasičnih automobila koji se ondje raspadaju više od pola stoljeća te se donekle mogu smatrati povijesnim eksponatima. Osim brojnih Opela, Audija, Fiata i Fordova, među olupinama se može pronaći i pokoji američki Buick i Plymouth koji otkrivaju porijeklo ove fascinantne kolekcije.

Riječ je o vozilima koja su koristili američki vojnici iz jedne od obližnjih baza, a koji su ih onamo najvjerojatnije odbacili nakon što im je isteklo služenje vojnog roka.

cc

Najveće otkriveno groblje automobila u Europi, Historischer Autofriedhof Gürbetal epskih proporcija neslavno je nestalo s karte nakon što su se švicarske vlasti dokopale lokacije te su automobile zaplijenile, rasprodale, a one dijelove i vozila koje nisu mogli unovčiti dale zdrobiti i reciklirati.

Priča o skandinavskom groblju automobila isplivala je tek nakon što su s lokacije nestala dva automobila, a vlasnik se, zbog straha da bi ista sudbina mogla dočekati i preostale automobile, za pomoć obratio medijima.

cc
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: