Auto zona STUDENT STROJARSTVA

Ovaj 21-godišnjak posjeduje 30 superautomobila

  • Autor: I. Ć.
  • 8.9.2010 11:40:55
  • 8.9.2010 10:52:25

S navršenom 21 godinom i položenim vozačkim ispitom, većina bi se vjerojatno zadovoljila bilo kakvim automobilom, s izuzetkom onih rođenih sa zlatnom žlicom u ustima, kao što je, naprimjer, Dhiaa al Essa. On se rodio sa zlatnim beštekom

Dhiaa al Essa raspolaže kolekcijom od čak 30 superautomobila koja uključuje tri Lamborghinija i pet Ferrarija, a uskoro će joj se, za njegov 22. rođendan, pridružiti i Koenigsegg Agera, za koju je specijalno dao izraditi zlatni ključ. Još niste ljubomorni? Mladi Saudijac jedan je od četrdeset sretnika koji će dočekati trenutno najbrži automobil na svijetu – 1200 KS snažan Bugatti Veyron Super Sport.

cc

Ipak, ni njemu ne teče samo med i mlijeko. Prije nekoliko dana na aerodromu Heathrow spontano se zapalila još jedna prinova u njegovoj superautomobilskoj ergeli – 458 Italia s interijerom koji potpisuju Dolce & Gabanna. No Saudijac nije pretjerano tužan i ne planira nabaviti novu, već će je zamijeniti drugim Ferrarijem – posljednjim 599 roadsterom.

Sigurno se pitate otkud mladom studentu strojarstva 70-ak milijuna kuna za 'automobilsku pornografiju? Novac mu je dao otac - multimilijarder Mohammed al Issa - koji ujedno financira turneje koje Dhiaa s prijateljima organizira po cijelom svijetu.

Za razliku od drugih kolekcionara, njegovi superautomobili ne skupljaju prašinu u privatnim garažama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: