GTC PARIS

Pariška premijera za najatraktivniju Opel Astru

08.09.2010 u 10:06

Bionic
Reading

Nakon peterovratne i karavanske izvedbe Opel Astre, došao je red i na predstavljanje, usudili bismo se reći, najatraktivnije – trovratne inačice, poznatije kao Astra GTC

Nova Astra GTC Paris bit će nam predstavljena u konceptnom izdanju na nadolazećoj izložbi u Parizu, koja će se, baš kao i sestrinski model Chevrolet Cruze, od konačne izvedbe razlikovati tek po pokojem detalju - LED svjetlosnom sklopovlju i masivnim 21-colnim aluminijskim felgama.

Automobil od 4,46 metara pogoni dvolitreni turbopunjeni benzinac s direktnim ubrizgavanjem za koji proizvođač iz Russelsheima kaže da razvija maksimalan broj konjskih snaga, što bi, vjerojatno trebalo značiti da razvija više od 200 KS, a pojedini mediji nagađaju i 280 KS.

Ovjes se pak sastoji od McPhersona sprijeda i polukrute osovine s Wattsovom vezom straga. Tu je i unaprijeđena izvedba prilagodljivog mehatroničkog ovjesa FlexRide te prednji elektronički diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Snaga se, pak, na prednje kotače prenosi putem ručnog šesterostupanjskog mjenjača. Više detalja imat ćemo nakon službene premijere automobila koncem rujna.