Auto zona ZAMJENA ZA SEAT

Volkswagen želi preuzeti Alfu Romeo

  • Autor: I. Ć.
  • 24.8.2010 11:01:57
  • 24.8.2010 10:38:33

Volkswagen je odlučan u namjeri da Toyoti preuzme čelno mjesto vodećeg proizvođača automobila na svijetu do 2018. Najjednostavniji način za ostvarivanje zacrtanog cilja Nijemci vide u preuzimanju srodnih automobilskih proizvođača

Automotive News Europe prenosi da je proizvođač iz Wolfsburga ozbiljno zagrizao za Alfu Romeo. Informacija, navodno, dolazi iz samog vrha kompanije. Volkswagen nije zadovoljan s rezultatima koje Seat postiže na tržištima izvan Španjolske te, navodno, rješenje vidi upravo u Alfi koja ima jaki identitet i povijesni značaj.

No, iako u Fiat grupi nisu pretjerano zadovoljni rezultatima koje milanski proizvođač postiže posljednjih godina, u Torinu imaju velike planove za marku koji bi prodaju trebali upeterostručiti s trenutnih 100.000 automobila godišnje na više od pola milijuna do 2014.

Također je teško povjerovati da bi Talijani prodali Alfu kad se u obzir uzme da je Fiat, baš kao i Volkswagen, posljednjih mjeseci aktivno bio u potrazi za proširenjem, a ne smanjenjem portfelja, pa je tako u jednom trenutku čak konkurirao i za preuzimanje Opela.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: