Auto zona 16 KM/H SPORIJI OD REKORDA

Najbrži Bugatti Veyron ipak s limitatorom

  • Autor: I. Ć.
  • 17.8.2010 15:55:58
  • 17.8.2010 15:00:54

Pune tri godine, 200 KS više i stotinjak kilograma manje trebalo je Bugattiju da od američkog SSC-a ponovno preuzme titulu najbržeg automobila na svijetu

Veyron Super Sport postigao je brzinu od 431 km/h na stazi Ehra-Lessian u blizini Wolfsburga i ponovno natjerao potkožene bogataše da izvuku čekovne knjižice i nalivpera, no kako stvari stoje, isti se neće moći pohvaliti time da su i sami postigli brzinu od koje se prosječnom čovjeku diže kosa na glavi. Zašto?

Zato jer su u Bugattiju odlučili limitirati maksimalnu brzinu Veyron Super Sporta na 415 km/h, što je, da iznenađenje bude veće, a utjeha kakva-takva, 2 km/h veća brzina od one koju je donedavno držao SSC Ultimate Aero.

Premda u Bugattiju nisu bili spremni elaborirati razloge za ovakav potez, navodno su inženjeri vidjeli kamen spoticanja u gumama koje pri ovako sumanutim brzinama ne pružaju adekvatnu sigurnost.

U Bugattiju su potvrdili da će Veyron Super Sport činiti posljednju seriju od 40 primjeraka, čime će proizvodnja biti zaokružena na 300 primjeraka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: