Auto zona ZA 400 MILIJUNA DOLARA

Mahindra preuzima posrnuli Ssangyong

  • Autor: I. Ć.
  • 13.8.2010 12:25:11
  • 13.8.2010 11:37:26

Indijski mediji raspisali su se o tome da je Mahindra & Mahindra, proizvođač komercijalnih vozila i SUV-ova, preferencijalni ponuđač za preuzimanje vlasničkog udjela u posrnulom korejskom proizvođaču Ssangyongu

Ssangyong se posljednjih mjeseci bori s nelikvidnošću i sindikalnim štrajkovima, zbog čega je odgođena proizvodnja novog modela C200. Tvrtka trenutno prolazi kroz fazu restrukturiranja, a financijska izvješća pokazuju da je nagomilala dug od 634 milijuna američkih dolara, odnosno gotovo 3,5 milijardi kuna.

Indijska Mahindra računa da bi kupnjom Ssangyonga dobila pristup novom tržištu te dizelskoj tehnologiji korejskog proizvođača, a u tome je ne sprečava ni skromni tržišni udio koji Ssangyong drži na domaćem tržištu, svega dva posto.

Mahindra, navodno, planira platiti 400 milijuna američkih dolara za Ssangyong, a analitičari vjeruju da će za zaokret u poslovanju korejskog proizvođača trebati dvije do tri godine. Istina je da Ssangyong nije Land Rover, ali obzirom na to što je indijska Tata učinila s posrnulom grupom JLR, mislimo da analitičari nisu daleko od istine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: