VATRENI AUTOMOBIL

Ovo je nedavno bio novi Ferrari 458 Italia

22.07.2010 u 12:14

Bionic
Reading

Da superautomobili imaju vatrenu narav, lako je zaključiti samo gledajući službene podatke o performansama, ali ipak sumnjamo da itko ovaj epitet uzima u obzir – bukvalno

Za Ferrarijev posljednji model, 458 Italia, doista se može reći da je vatren automobil, i to ne u prenesenom značenju. Proteklog vikenda u srcu Pariza zapalio se primjerak koji je vlasnik posjedovao tek nekoliko dana. Na sreću, u blizini se našao prolaznik s aparatom za gašenje požara pa je šteta na automobilu bila minimalna.

Isto se ne može reći za primjerak iz posljednjeg incidenta. Ova izgorjela nakupina metala koju vidite na fotografiji donedavno je izazivala uzdahe i ljubomorne poglede. Zapravo, da nije felge, nikad ne bismo zaključili da je to nekoć bio Ferrari 458 Italia.

Wreckedexotics piše da je do nesreće došlo kad se motor automobila zapalio pri usponu planinskim prijelazom negdje u Francuskoj.

Ferrari 458 Italiju pogoni 4,5-litreni motor V8 koji razvija 570 KS pri 9.000 o/min te automobil do 100 km/h ubrzava za 3,4 sekunde.