Auto zona POKUŠAJ ZATAŠKAVANJA

Automobil Google Mapsa pregazio lane

  • Autor: I. Ć.
  • 30.1.2009 14:52:40
  • 30.1.2009 14:31:00

Američki gigant Google, koji je nedavno pokrenuo servis Street View koji omogućava korisnicima da u gotovo realnom vremenu gledaju stanje na cestama brojnih gradskih i ruralnih područja SAD-a, Japana, Francuske, Italije i Španjolske, ne prestaje s kontroverzama

Pojedini aktivisti pobunili su se protiv narušavanja privatnosti, a sada će imati dodatni motiv za borbu protiv američkog giganta jer je u posljednjem incidentu, na ruralnoj cesti države New York, jedan od brojnih Googleovih automobila kamera, zbog neopreznosti vozača, zgazio mladunče jelena.

Google je pokušao sakriti događaj pravdajući se u svom izvještaju javnosti time da su se na povlačenje fotografija i snimki odlučili zbog brojnih prijava korisnika. Prema Googleovim napisima, vozač je incident prijavio policiji, no dok su se dečki u plavom pojavili na očevidu, mladunče jelena navodno je već pobjeglo s mjesta nesreće.

Policija je vozaču objasnila da zapisnik nije nužan jer se na području države New York svake godine dogodi 50.000 do 70.000 nesreća u kojima stradaju jeleni i njihova mladunčad.

Budući da slike govore više od tisuću riječi, fotografije nemilog incidenta, koje je Google pokušao sakriti od javnosti uklonivši ih sa svojih servera, donosimo u nastavku.

jalopnik

jalopnik
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: