A ŠTO JE S LISTOM ČEKANJA?

Aston Martin skraćuje radni tjedan na tri dana

28.01.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Proizvođač nekih od najpoželjnijih modela automobilske egzotike, Aston Martin, suočen s recesijom koja nagriza kupovnu moć vodećih svjetskih gospodarstava, odlučio je skratiti radni tjedan svojih zaposlenika na samo tri dana

Premda se od automobilskih proizvođača u ovim trenucima najbolje drže oni koji se bave proizvodnjom najluksuznijih modela, opsezi krize koja udara sve, čini se, dalekosežniji su nego što su mnogi mogli zamisliti.

Nakon što su objavili da će srezati 600 od 1.850 radnih mjesta, u Aston Martinu su odlučili da će za zadržavanje preostalih 1.250 radnih mjesta biti potrebno skratiti radni tjedan na samo tri dana.

Neplaćeni radni dani odnose se na 600-tinjak radnika, a kako prenosi BBC, s planom Aston Martinove uprave slažu se i čelnici sindikata.

Ovaj potez, premda nije neuobičajen s obzirom na okolnosti u automobilskoj industriji, dolazi kao veliko iznenađenje budući da se britanski proizvođač automobilske egzotike donedavno hvalio višemjesečnim listama čekanja te rasprodanom serijom od 77 primjeraka najskupocjenijeg automobila na svijetu – 'misterioznog' modela One-77 čija je najavljena cijena milijun funti.