Auto zona UMJESTO DA SKAČE SA 4. KATA

Zašto pravi muškarac koristi pojas?

  • Autor: N. N.
  • 24.6.2010 12:57:33
  • 24.6.2010 12:41:55

Pojas u automobilu je, odmah nakon parking senzora, vjerojatno jedan od najiritantnijih komada opreme. Pravom muškarcu ne trebaju parking senzori. Još manje mu treba pojas. Sve dok se ne zabije frontalno u drugi automobil ili zid. Onda mu u najboljem slučaju treba samo liječnička pomoć

Pravi se muškarci ne vežu. Pravi će muškarci vezati pojas sebi iza leđa tako da njihov auto ne pišti svaki put kad se zapute sto metara do dućana po pivo. Pravi muškarci otvorit će priručnik o automobilu samo da doznaju gdje se nalazi prokleti osigurač zbog kojeg auto pišti kad se ne vežu – da ga nađu i iščupaju. Pravi muškarci sve ostalo o svom automobilu znaju, jer su naučili od svog oca, pravog muškarca, i priručnik im ne treba. Pravi muškarci vjeruju da su dovoljno snažni da se u slučaju sudara mogu rukama zadržati za upravljačem i ne proletjeti kroz vjetrobransko staklo. Pravi muškarci, najčešće, prolete kroz vjetrobransko staklo.

Postoji dobar razlog zašto, što bi rekla prometna policija – pametni znaju čemu služi pojas, i zašto se neke od najvećih vozačkih faca poput Michaela Schumachera i Sebastiena Loeba ne vežu pojasom koji se osigurava u tri – već čak sedam točaka! Ovaj lagan i jednostavan komad opreme najvažniji je pasivni sigurnosni element automobila. Zračni jastuci? Bolidi nemaju zračne jastuke, niti im trebaju, ali zato imaju itekako snažne pojaseve.

Temu 'Zašto pravi muškarac koristi pojas?' pročitajte na SuperMenu

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: