NASLJEDNICA CLK-A

Isplivale prve fotografije Mercedesove E-klase kupe

26.01.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Mercedes doista ima mnogo problema s čuvanjem bilo koje informacije kada je E-klasa u pitanju

Nakon što je probijen embargo za objavu fotografija i detalja o limuzinskoj E-klasi nove generacije, isto se, čini se, dogodilo i u slučaju E-klase kupe, čije su fotografije osvanule na internetu.

Automobil koji vidite na fotografijama zamijenit će na tržištu model CLK, a očekuje se da će službeno debitirati na ožujskom salonu automobila u Ženevi. Malo je toga poznato o novoj E-klasi kupe, tek da bi u većoj mjeri trebala dijeliti pogonske jedinice s limuzinskom izvedbom, što znači serija četverocilindričnih i šesterocilindričnih turbopunjenih dizelaša te kompresorom punjenih četverocilindričnih benzinaca, kao i 3,5-litreni benzinac V6 sa 292 KS te 5,5-litreni V8 sa 388 KS.

Ako je za suditi prema fotografijama, koje bi mogle biti i nečiji maestralni uradak u Photoshopu, nova E-klasa kupe, za razliku od limuzine, profitirat će od mnogo elegantnijih i zaobljenijih linija eksterijera, dok će interijer uz neizmijenjen izgled kontrolne ploče dobiti četiri zasebna sportski profilirana kožom obložena sjedala.