Auto zona OD KARTONA I FOLIJE

Pogledajte najsporiji Porsche na svijetu

  • Autor: I. Ć.
  • 1.6.2010 12:15:53
  • 1.6.2010 11:44:37

Ovo je Ferdinand Porsche GT3 RS, najekonomičniji i najlakši Porsche ikad napravljen. Izrađen je na bazi tehnološki napredne šasije na koju su specijalnim ljepljivim materijalima postavljeni rukom oblikovani elementi karoserije od kartona i folije

Kreacija koja nosi ime po osnivaču kultne njemačke kompanije Ferdinandu Porscheu teži svega 99,6 kilograma, a za motorizaciju je zadužen pogonski sklop koji razvija 1 LJS (ljudsku snagu). Da, dobro ste pročitali, a sve će vam biti jasno nakon što pogledate videoisječak koji donosimo u nastavku.

Naime, tehnički gledano, Ferdinand Porsche GT3 RS s Porscheovim automobilima nema nikakve sličnosti, osim eventualno oblika 911-ice.

Riječ je, zapravo, o biciklu na četiri kotača koji baš kao Porsche 911 GT3 RS ima veliko krilo straga za 'stabilniji prijenos snage na podlogu pri velikim brzinama' te 'masivne otvore za hlađenje kako se putnici ne bi previše znojili', dok mu motor nedostaje iz 'ekonomičnih razloga'.

Iz 'ekonomičnih razloga' Ferdinand GT3 RS je i najsporiji Porsche ikad napravljen, pa nekako sumnjamo u komercijalnu isplativost visokoserijske proizvodnje.

Ipak, upravo zato je njegova umjetnička vrijednost neosporiva, može ga se pogledati u austrijskom muzeju suvremenu umjetnosti u Linzu.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: