KONKURENT GOLFU

Prve fotografije novog Citroena C4

01.06.2010 u 10:56

Bionic
Reading

Premda je do pariškog autosalona ostalo još više od tri mjeseca, nestrpljivi Citroen nije mogao izdržati te nam je pokazao fotografije nove generacije modela C4

Francuski konkurent u takozvanoj klasi Golf, sudeći prema fotografijama u fotogaleriji koju donosimo u nastavku, ugledao se na konceptni model koji nam je Citroen predstavio u Ženevi – model DS Highrider. Ništa čudno, s obzirom na to da će Citroen iskoristiti njegovu platformu i za razvoj luksuznijeg te izgledom nešto avangardnijeg modela DS4, baš kao što je učinio s modelima C3 i DS3.

Novi C4 poprilično je porastao u dimenzijama. U odnosu na prethodnika, automobil je duži za 55 mm (4.330 mm), širi za 17 mm (1.790 mm) te viši za 32 mm (1.490 mm). Francuzi se hvale i povećanjem prtljažnog prostora za čak 80 litara, na ukupno 400 litara.

Osim temeljitog redizajna eksterijera, najveće izmjene doživio je interijer kojem su kontrolni uređaji sa središnje pozicije na konzoli napokon smješteni ispred vozača, a sam upravljač više nema fiksni središnji dio, već je konvencionalne građe.

Citroen u medijskom izvješću ne spominje motore koji će se naći pod poklopcem C4, no za očekivati je da će, osim standardne postave turbopunjenih dizelaša i benzinaca, po prvi put imati i hibridno rješenje dizelskog i električnog motora iz grupacije PSA. Automobil bi se trebao naći u prodaji već ove jeseni.