Auto zona PROBLEMATIČNA ZOE

Renaultu prijeti sud zbog naziva automobila

Odvjetnik pariške studentice Zoe Renault zaprijetio je da će podnijeti prijavu protiv francuskog proizvođača automobila Renault,a jer je svoj budući električni automobil nazvao Zoe

Pariški odvjetnik David Koubbi kazao je da je 17. svibnja poslao preporučeno pismo direktoru Renaulta Carlosu Ghosnu upozoravajući ga da odustane od korištenja imena Zoe za električni automobil koji se na tržištu očekuje 2012. godine.

Odvjetnik zastupa interese Zoe Renault, koja nije u rodu s obitelji utemeljitelja francuske automobilske tvrtke. Koubbi tvrdi kako zastupa i nekoliko osoba po imenu Zoe te Udrugu za zaštitu naših imena (ADNP).

Njegova klijentica Zoe Renault strahuje od šala i podrugivanja koji bi mogli uslijediti kad se električno vozilo komercijalizira, tvrdi odvjetnik.

Glasnogovornik Renaulta odgovorio je kako 'nema informacija' glede tog pisma. 'Nazive automobila određuje posebna komisija za imena u sklopu koncerna', dodao je on. 'Zoe' nije izvučena iz šešira. Slova Z i E iz imena Zoe odnose se na francuski izraz 'zero emission', što znači 'nulta emisija' ugljika kod električnog vozila.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: