PROBLEMI U RAJU

Ferrari zaustavlja proizvodnju i otpušta radnike

13.05.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Recesija koja je drmala automobilskom industrijom posljednje dvije godine najmanje je zahvatila proizvođače egzotičnih automobila u ograničenim serijama poput Ferrarija. No dok se drugi proizvođači polagano oporavljaju, neugodno nas je iznenadila vijest iz Maranella o zaustavljanju proizvodnje i otpuštanjima radnika

Ferrari je navodno zaprimio upola manje narudžbi ove godine u odnosu na prošlu, a talijanskom proizvođaču, čini se, nije mnogo pomogla niti ekspanzija na rastuće kinesko tržište.

Navodno je za smanjeni obujam posla kriva i sestrinska kompanija Maserati koja je ove godine značajno umanjila narudžbu za Ferrarijeve motore. Prošle godine za Maserati je proizvedeno 4.500 motora, upola manje nego 2008.

Proizvođač s logom propetog konjića će stoga otpustiti 120 uredskih zaposlenika i još 150 iz proizvodnih pogona, a Talijani također planiraju zaustavljanje proizvodnje na tjedan dana, čime bi na prisilni odmor poslali 600 zaposlenika.

Ove godine Ferrari će proizvesti svega 11.100 automobila, što je gotovo upola manje od 20.000 automobila koliko je planirano.