BAVARCI NEODLUČNI

Atraktivni BMW Gran Coupe ostaje samo koncept

12.05.2010 u 10:44

Bionic
Reading

Na minulom sajmu u Pekingu BMW je skinuo plahtu s konceptnog modela Gran Coupe te još jednom potaknuo spekulacije o reinkarnaciji kupea serije 8

Premda bi u ovom slučaju nasljednik serije 8 dobio dva para vrata, ostala bi povijena linija, a automobilska industrija već je prihvatila konsenzus da je to dovoljno da se automobil proglasi kupeom.

Serija 8 trebala bi se pojaviti 2012. te bi na tržištu konkurirala modelima kao što su Mercedes CLS, Porsche Panamera, Maserati Quattroporte i nadolazeći Audi A7.

Ipak, unatoč pozitivnim reakcijama publike i medija, iz Munchena još nije stigla potvrda zelenog svjetla za proizvodnju atraktivnog modela. Umjesto toga, bavarski proizvođač vodi se idejom preslikavanja pojedinih dizajnerskih elemenata na osvježene i buduće modele iz BMW-a – poglavito novu seriju 6, ako je za suditi prema skicama koje donosimo u fotogaleriji.

'Istina je da koncept Gran Coupe upućuje na određeni model, limuzinu koja posjeduje eleganciju serije 7, no uz dinamičniji, 'sportskiji' karakter, model koji bi bio više vozački automobil. Uvjereni smo da bismo trebali proizvesti ovaj automobil', rekao je Autocaru nedavno glavni BMW-ov dizajner Adrian van Hooydonk koji, nažalost, ipak ne donosi izvršne odluke.