FANOVI AUDIJA SE BUNE

Ljubitelju BMW-a M3 kabriolet za nadgrobni spomenik

07.05.2010 u 15:20

Bionic
Reading

Britanac Steve Marsh, među prijateljima poznatiji kao 'BMW Steve', bio je, baš kako mu nadimak sugerira - fanatični zaljubljenik u njemačku marku sportskih automobila i SUV-ova, premda je, pomalo ironično, za života bio Fordov inženjer. Ljubav prema BMW-u za Stevea je bila tolika da mu je njegova obitelj odlučila priuštiti nadgrobni spomenik u obliku jednog modela nakon što je preminuo u 51. godini

Od svih BMW-ovih modela, Marsh je najviše volio posljednju generaciju modela M3 u kabrioletskom izdanju, pa je njegova obitelj zahtijevala da se od granita izradi upravo taj model, naravno u prirodnoj veličini.

Nadgrobni spomenik u obliku BMW-a M3 dizajnirao je britanski klesar, no posao izrade prepušten je kineskoj kompaniji čiji su radnici automobil isklesali iz jednog komada. Cijena? 427.500 kuna.

Za spuštanje 1.000 kilograma teškog spomenika na Steveov grob bilo je potrebno dvadeset ljudi i jedna dizalica. Kao šala, pod brisač je ostavljena kazna za nepropisno parkiranje.

Čitava stvar nije prošla bez kontroverzi, pa su tako neki posjetitelji groblja Manor Park u istočnom Londonu, za koje članovi familije i Steveovi prijatelji sumnjaju da su ljubitelji Audija, već izrazili negodovanje po pitanju nedoličnosti ovakvog neobičnog nadgrobnog spomenika.