Auto zona CHRYSLER I FIAT – PARTNERI!

Američka udavača našla princa na bijelom konju

  • Autor: I. Ć.
  • 20.1.2009 21:07:03
  • 20.1.2009 15:57:00

Chrysler je danas i službeno potvrdio ono o čemu se nagađalo. Nakon mjeseci traganja, američka udavača u problemima napokon je našla princa na bijelom konju – talijansku grupu Fiat

Globalno strateško partnerstvo Chryslera i Fiata omogućit će svakoj od tvrtki distribuciju proizvoda putem partnerovih kanala. U ovom slučaju Fiatu će itekako dobro doći Chryslerova dilerska mreža u SAD-u budući da Talijani već godinama pripremaju teren za ulazak na američko tržište.

Istovremeno, Chrysler će od Fiata dobiti tehnologiju izrade kompaktnih i štedljivih motora i automobila s Fiatovim proizvodnim pogonima koji će napuniti neke Chryslerove kapacitete. Fiat će također, po uzoru na vlastito restrukturiranje kojim se uzdigao iz pepela, pomoći Chrysleru u razvoju poslovnog plana kojim će američki proizvođač nastojati iskamčiti još koju pozajmicu od američke vlade.

Za svoje usluge Talijani će dobiti čak 35 posto udjela u Chryslerovom vlasništvu, a prema napisima iz Chryslera, s čitavim poduhvatom slažu se i čelnici njihovih sindikata. Znači li to da ćemo u dogledno vrijeme dočekati Chrysler 500 i Dodge MiTo? Vrijeme će pokazati.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: