JE LI OVO KRAJ?

'Top Gearov' Stig je 33-godišnji Ben Collins

20.01.2009 u 12:32

Bionic
Reading

Možda ponajbolja i svakako najrazvikanija emisija posvećena automobilima, BBC-jev 'Top Gear' kultni je status, između ostalog, stekla zahvaljujući anonimnom test-vozaču koji se krije iza pseudonima Stig

U 'Top Gearu' nikada nisu željeli otkriti tko je Stig, dok se Britanska javnost rasplitanjem ove enigme zabavlja posljednjih nekoliko godina. Tajna je ipak, kako se čini, objelodanjena. Stig je identificiran kao 33-godišnji Ben Collins bivši vozač Formule 3, Nascara i 24 sata Le Mansa.

Collinsov posljednji projekt uključivao je i kaskadersku vožnju na setu posljednjeg nastavka trakavice o Jamesu Bondu u filmu 'Zrno utjehe'. Colinsa su razotkrili vlasnik umjetničke galerije i građevinar koji mu je radio na kući. Kod vlasnika galerije Collins je naručio izradu slike Stiga u akciji priznavši mu da je on Stig, dok je građevinar za vrijeme radova na kući nabasao na Stigovo bijelo trkaće odijelo i kacigu.

Ekipa 'Top Geara' zasad se nije očitovala, no bijelog Stiga mogla bi dočekati ista sudbina kao ona crnog Stiga prije nekoliko godina. Naime nakon što je u svojoj knjizi 'Flat Out, Flat Broke' iz 2002. Perry McCarthy otkrio da je crni Stig, vodstvo 'Top Geara' odlučilo ga je 'ubiti' na setu padom s raketne krstarice.