Auto zona TATA ODUSTALA OD LOKACIJE

Hoće li Indijci ikada proizvesti Nano?

  • Autor: I. Ć.
  • 25.11.2008 13:37:37
  • 7.10.2008 0:00:00

Donedavno bombastično najavljivan kao najjeftiniji automobil na svijetu Tatin Nano, sve je izglednije, mogao bi ostati tek mrtvo slovo na papiru

Reuters izvještava da je indijski proizvođač Tata Motors i službeno odustao od izgradnje tvornice u zapadnom Bengalu zbog sve žešćih protesta tamošnjih seljaka.

U izjavi za medije Tatin izvršni direktor i većinski vlasnik Ratan Tata izjavio je da još nisu odlučili na kojoj će se lokaciji graditi buduća tvornica u kojoj bi se trebao proizvoditi Nano, ali i da razmatraju tri-četiri ponude drugih država.

Kao da ova situacija nije dovoljno konfuzna, u medijima je isplivala i nova cijena konačnog proizvoda koja nije viša od početno najavljenih 2.500 dolara, već niža i iznosi 2.130 dolara po automobilu.

Ovako niska cijena, čak i za tako malen i jeftin automobil kao Nano, u jeku financijske krize, koja je svijet zamotala u crno, te porasta cijena sirovina doista zvuči na rubu znanstveno-fantastične.

Zbog ovih kontradikcija brojni se analitičari diljem svijeta pitaju hoće li Tata uopće proizvesti Nano ili je riječ tek o još jednom pothvatu čiji je cilj privlačenje medijske pozornosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: