UKORAK S TRENDOM

Drugo zatezanje bora Volkswagen Tourana

12.04.2010 u 12:31

Bionic
Reading

Drugi put otkad je lansiran 2003, Volkswagen je MPV-u Touranu osigurao redizajniranje. Posljednje uljepšavanje Touran je odradio 2006. godine

Redizajnirani Touran dobio je prednju masku s novom rešetkom hladnjaka, branikom i svjetlosnim sklopovljem koji idu ukorak s posljednjim modelima iz Wolfsburga, a njemački dizajneri izmijenili su i stražnja svjetla te automobilu dodali novi set aluminijskih felgi.

Iznutra je Touran profitirao novim trokrakim upravljačem, redizajniranom kontrolnom pločom te izmijenjenom središnjom konzolom s novim otvorima ventilacije.

Novitet za Touran je i pridodavanje 1.2-litrenog TSI benzinca postavi, koji sad čini osnovni pogonski sustav Volkswagenova sedmerosjeda. Ovaj motor, premda malen zapremninom, razvija 105 KS, a kao snažnija opcija VW će nuditi 1.4 TSI benzince sa 140 i 170 KS, kao i 1.6 TDI sa 90 i 105 KS te 2.0 sa 140 i 170.

Najprestižniji modeli standardno dolaze sa sedmerostupanjskim automatiziranim mjenjačem DSG s dvjema spojkama, a ostali modeli standardno su opremljeni ručnim šesterostupanjskim mjenjačima.

Redizajnirani Touran javnosti će biti predstavljen na skorašnjem sajmu automobila u Leipzigu.