Auto zona KONCEPTNO RIJEŠENJE

Nissan Nuvu – gradski automobil budućnosti

  • Autor: I. Ć.
  • 25.11.2008 13:05:02
  • 3.10.2008 0:00:00

Polazeći od pretpostavke da će eksponencijalan rast gustoće prometa u jezgrama razvijenih gradova uzrokovati kolaps prometa tijekom idućeg desetljeća, u Nissanu su odlučili stvoriti konceptno rješenje problema – Nuvu

Nuvu je Nissanova vizija modernog gradskog automobila budućnosti koji će biti jednostavno i jeftino koristiti te koji će nuditi osnovne transportne potrebe modernog čovjeka.

Premda ga odlikuje atraktivnost dizajna koja bi se mogla svidjeti tek njegovim kreatorima, Nuvu je zapravo mnogo više od koncepta – to je potpuno funkcionalan testni uzorak na čijem će primjeru Nissan razviti tehnologije za svoj nadolazeći serijski model u 2010.

Nuvu je dug tri metra, odlikuje ga električni pogon te smještaj putnika u aranžmanu 2 + 1. S jednim četverosatnim punjenjem litij-ionskih baterija, Nuvu može prevaliti 120 kilometara te postići 125 km/h maksimalne brzine. Dodatnu energiju Nuvu crpi putem solarnih panela na krovu te je do akumulatora provodi putem središnjeg stupa.

Ne baš najfunkcionalnije rješenje, ali ipak je riječ o konceptu. Naravno, u izgradnji automobila svesrdno su se koristili prirodni, organski i reciklirani materijali.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: