AMERIKANCI NAGRAĐUJU

Napiši priču o Yugu – osvoji potpisanu knjigu

25.03.2010 u 15:39

Bionic
Reading

Knjiga Jasona Vuica 'Yugo, uspon i pad najgoreg automobila u povijesti' izazvala je mnogo interesa u SAD-u. Kako i sam, dosad nepoznati autor, američki profesor europske povijesti, kaže: 'Amerikanci vole mrziti Yugo', sada im je omogućeno da ispričaju vlastitu priču o jugoslavenskoj automobilskoj ikoni i pritom osvoje potpisanu knjigu

Sudeći prema informacijama koje se mogu pronaći na službenim stranicama izdavača Hill and Wang, gdje je raspisan natječaj za najbolju priču o Yugu, može se zaključiti da u izboru može sudjelovati svatko tko se ikad susreo s automobilom iz Kragujevca te misli da ima zanimljivu priču o njemu.

Sama priča ne bi smjela biti duža od 1000 riječi te treba biti poslana izdavaču najkasnije do 31. ožujka. Najbolje priče bit će objavljene u novom izdanju Jasonove knjige, a autori će biti nagrađeni potpisanim ukoričenim primjerkom.

Uopće ne sumnjamo da Hrvati mogu napisati podjednako dobre, ako ne i bolje priče od Amerikanaca, osobito stoga što smo imali prilike voziti i mnogo gore automobile od Yuga, pa znamo da automobil koji je pokretao bivšu državu neosnovano nosi titulu najgoreg na svijetu.

Više informacija možete pronaći klikom na link ovdje