Auto zona POKRENUTA ISTRAGA

Solarno zračenje krivo za Toyotinu ljepljivu papučicu?

  • Autor: I. Ć.
  • 17.3.2010 11:42:58
  • 17.3.2010 11:25:03

Toyotin problem s ljepljivom papučicom gasa posljednjih je tjedana izazvao mnogo glavobolje japanskom proizvođaču, a najviše u SAD-u, gdje je pokrenuta kaznena istraga da bi se otkrio uzrok kvara

Koliko su se američka državna tijela ozbiljno prihvatila rješavanja Toyotinog slučaja te koliko prihvaćaju bilo kakav mogući scenarij, čak i one na granici sa znanstveno-fantastičnim, dovoljno govori članak Detroit Free Pressa.

Zbog anonimnog e-maila, koji potpisuje stanoviti 'zabrinuti znanstvenik', američka agencija za sigurnost u prometu NHTSA odlučila je istražiti je li za naglo ubrzavanje Toyotinih automobila krivo – solarno zračenje.

Prema navodima iz anonimnog e-maila, Toyotin dizajn procesora, memorijskih čipova i softvera navodno bi mogao biti podložniji utjecaju solarnog zračenja koje ne ostavlja nikakvog traga, negoli je to slučaj kod drugih proizvođača. Aeronautička industrija je svjesna ovog problema te se s njim uspješno nosi posljednjih 50 godina.

U NHTSA-i su odlučili reagirati te će, koliko god to bizarno zvučalo, provesti test u kojem će Toyotin automobil 'bombardirati' akceleratorom čestica da bi se ustanovilo uzrokuju li one nekontrolirano ubrzavanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: