BENZINSKIH 180 KS

Škoda Fabia RS u karavanskom i hatchback izdanju

02.03.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Nakon Seat Ibize Bocanegre te najave Volkswagen Pola GTI, i fanovi Škode će konačno dočekati papreno izdanje trećeg automobila s platforme PQ25 – Fabije RS

Dok se prva generacija Fabije RS nudila isključivo s dizelskim motorom, novu Fabiju RS pogonit će Volkswagenov 1,4-litreni TSI koji pomoću turbopunjača razvija 180 KS. Specifičnost Fabie RS je i ta što će biti jedini kompaktni model iz VAG koncerna koji će se u najpaprenijoj izvedbi nuditi u hatchback i karavanskoj karoserijskoj izvedbi.

Oba modela do 100 km/h ubrzavaju za 7,3 sekunde, hatchback doseže 225 km/h maksimalne btzine, a karavan 227 km/h, dok prosječna potrošnja za oba modela, po Škodinim podacima, iznosi 6,5 litara goriva na stotinu kilometara u kombiniranom ciklusu.

Baš kao i sestrinski modeli iz Seata i Volkswagena, Fabia RS raspolaže unaprijeđenim aerodinamičkim paketom, elektronski kontroliranim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem XDS te unaprijeđenim ovjesom i 17-colnim felgama.

Tu su još i crvena kliješta kočnica, LED dnevna svjetla te zatamnjena stakla u svrhu upotpunjavanja vizualne osebujnosti.