Auto zona OBUSTAVA LIKVIDACIJE

Saab službeno pripao Spykeru

Švedski proizvođač vozila Saab podastro je zahtjev za obustavom postupka likvidacije koji pokrenuo njegov tadašnji američki div General Motors da bi kasnije prodao svoju posrnulu podružnicu nizozemskoj grupi Spyker Cars

Odlazak dvojice likvidatora omogućit će Saabu da ponovno pokrene proizvodnju i počne preuzimati isporuke od podizvođača u glavnoj tvornici u Trollhattanu na jugozapadu Švedske.

GM i Spyker Cars u utorak su potpisali konačne dokumente i ugovore koji će regulirati uvjete vezane uz rezervne dijelove i drugu opremu.

"Danas je veliki dan za zaposlenike, prodavače i opskrbljivače Saaba, kao i za milijune Saabovih vlasnika i obožavatelja širom svijeta", izvijestio je potpredsjenik GM-a John Smith u priopćenju izdanom u središtu američke autoindustrije u Detroitu.

Europska investicijska banka već je odobrila zajam od 563 milijuna dolara za potrebe razvoja čišćeg goriva i tehnologija prihvatljivijih za okoliš.

Švedska vlada izvijestila je da će jamčiti za zajam, koji je odobrila i Europska komisija.

GM je prošle godine najavio da planira prodati švedsku podružnicu u sklopu šireg preustroja poslovanja. Razmotrio je i odbio nekoliko ponuda da bi u siječnju prihvatio ponudu nizozemske grupe Spyker.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: