NAKRCAN TEHNOLOGIJOM

Mercedesov koncept F800 Style uvid u novi CLS

22.02.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Jedna od zvijezda na Mercedesovom štandu u Ženevi zasigurno će biti koncept F800 Style koji, ako zanemarimo set futurističkih tehnologija i detalja, zapravo služi kao uvid u izgled nadolazećeg CLS-a nove generacije

Riječ je o kupeu s četiri vrata, od kojih je zadnji par klizni. Mercedesovi inženjeri hvale se s dva pogonska rješenja od kojih je prvi – hibridna opcija s benzinskim motorom V6 i elektromotorom koji zajedno razvijaju 400 KS mnogo realnija od opcije s elektromotorom i gorivim ćelijama.

Od interesantnih tehnologija koje će gotovo sigurno zaživjeti na budućim modelima iz Sindelfingena svakako valja spomenuti Distronic Plus Traffic Jam Assistant koji je zapravo unaprijeđena verzija Mercedesovog adaptivnog tempomata, a koja automobilu omogućava da u gradskim gužvama do brzine od 40 km/h autonomno manevrira između kolona.

Tu je i unaprijeđena verzija sigurnosne tehnologije Pre-Safe koja je proširena i na stražnji kraj, pa ukoliko senzori u braniku osjete nalijetanje vozila i neizbježan sudar aktivirati će kočnice kako bi se automobil zadržao na mjestu i izbjegao potencijalni lančani sudar ili nalijetanje na prolaznike ispred vozila.