Auto zona OGRANIČENA SERIJA

Citroen DS3 Racing Special potvrđen za Ženevu

  • Autor: I. Ć.
  • 22.2.2010 12:00:30
  • 22.2.2010 9:53:56

U Citroenu su konačno odlučili da je došlo vrijeme za predstavljanje 'hot hatcha', pa će nam se u Ženevi nakloniti DS3 Racing Special

Razvijen pod palicom Citroenove trkaće divizije, iste one koja se brine za razvoj Citroenovih WRC automobila koji žare i pale reli prvenstvom posljednjih godina, DS3 Racing Special pokazuje se kao jedna od zanimljivijih ženevskih premijera.

S proširenim tragom kotača za 30 mm, 15 mm nižim odstojanjem od tla, krućim ovjesom i modificiranim upravljačem, DS3 RS trebao bi pružati dojmljive vozne osobine, a 1.6-litreni benzinac razvijen u suradnji s BMW-om razvija 200 KS i 250 Nm okretnog momenta.

Francuzi su unaprijedili i sustav kočnica rekalibriranim ESP-om te četveroklipnim kliještima na samoventiliranim diskovima.

Od vizualnih unapređenja valja spomenuti narančastu boju rešetke hladnjaka, krova, retrovizora i 18-colnih naplataka, kao i unutrašnjih komponenata.

Automobil će se pojaviti u prodaji u drugoj polovici iduće godine, a Citroen ga planira proizvesti u ograničenoj seriji od tisuću primjeraka.

CITROEN

CITROEN

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: