Auto zona ŠTEDLJIVI KONCEPT

Opelov napredni kupe s petero vrata Flextreme GT/E

  • Autor: I. Ć.
  • 19.2.2010 11:13:26
  • 19.2.2010 10:47:39

Novom konceptnom studijom u Ženevi Opel će nam pokušati dokazati da njihov program E-REV, električnih vozila s produženom autonomijom, ima budućnost i u slučaju većih automobila

Nakon Volta i Ampere, sustav Voltec sa 160 KS snažnim elektromotorom i 1.4-litrenom benzinskom jedinicom našao se pod poklopcem koncepta Flextreme GT/E.

Riječ je o, kako kažu u Opelu, kupeu s petero vrata i dugom 4,7 metara, koji odlikuje iznimno nizak koeficijent aerodinamičnog otpora od tek 0,22 cd, zahvaljujući kojem može postići brzine veće od 200 km/h usput štedeći na gorivu.

OPEL

Za prevaljivanje do 60 km GT/E se koristi isključivo električnom energijom, dok se za veće udaljenosti aktivira benzinski motor koji služi kao generator te svojim radom ponovno puni ispražnjenu bateriju. Maleni četverocilindraš s jednim benzinskim rezervoarom sposoban je produžiti autonomiju vozila za dodatnih 500 km.

U Opelu tvrde da Flextreme GT/E prosječno troši svega 1,6 litara goriva te emitira svega 40 grama CO2 po kilometru te je svejedno sposoban dosprintati do stotke za manje od devet sekundi i postići maksimalnu brzinu veću od 200 km/h.

OPEL
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: