VIŠE LUKSUZA, MANJE ROBUSNOSTI

Novi mekši Patrol predstavljen u Abu Dhabiju

15.02.2010 u 10:29

Bionic
Reading

Nova, sedma generacija Nissanovog kultnog terenca Patrola predstavljena je u Abu Dhabiju. Konkurent Land Cruisera odlučio se zaputiti Toyotinim stopama te je sada luksuzniji no ikad

Izmjene u filozofiji vide se već na vanjskom dizajnu zbog kojeg novi Patrol prije možemo zamisliti u gradu nego u kakvom off-road bespuću. Pogled unutra, pak, samo će potvrditi očito – Patrol je postao mekan. U Nissanu su odlučili reći zbogom robusnim materijalima te ih zamijenili kožom, drvom, poliranim aluminijem i tehnološkim džidžama. Japanska logika je jednostavna – tek 15 posto kupaca Patrola automobil koristi izvan uređene prometnice.

U Nissanu se hvale i da su povećali prostor za noge putnika straga za 100 milimetara, a i treći red sjedala navodno je dobio na prostornosti. Patrol je dobio novu arhitekturu neovisnog ovjesa na sva četiri kotača, a profitirao je i od sustava Hydraulic Body Motion Control koji umanjuje 'valjanje' automobila u zavoju.

Umjesto manjeg, u Nissanu su se odlučili za veći motor, pa je tako 4,8-litreni V8 zamijenjen 5,6-litrenim V8 koji pomoću direktnog ubrizgavanja razvija 400 KS i 550 Nm okretnog momenta. Motor je uparen s novim sedmerostupanjskim mjenjačem i elektronski kontroliranim pogonom na sva četiri kotača koji vozaču nudi odabir između četiri režima vožnje – cesta, snijeg, pijesak i kamen.