STIŽU 9-3, 9-4X I 9-1

Spyker objavio ambiciozne planove za Saab

03.02.2010 u 15:22

Bionic
Reading

Saga o Saabu, čini se, i službeno je završila nakon što je GM odlučio prodati posrnulu švedsku marku nizozemskom proizvođaču egzotičnih automobila – Spykeru

Spyker je medije odlučio i službeno upoznati sa svojim ambicioznim planovima za Saab. Nova tvrtka zvat će se Saab Spyker Automobiles NV sa sjedištem u Trollhättanu. Dva proizvođača međusobno će dijeliti dijelove i mehaniku, a Spyker planira još neko vrijeme surađivati sa GM-om od kojeg će otkupljivati pojedine elemente mehanike koje Saab ne izrađuje.

Spyker će se također okoristiti razgranatom svjetskom mrežom od 1.100 zastupništva putem kojih planira distribuirati i svoje ekskluzivne modele. Švedski proizvođač s vremenom se planira okretati partnerstvu s drugim proizvođačima i dobavljačima, a cilj im je od Saaba stvoriti 'neovisnu, performansama orijentiranu automobilsku kompaniju s vodećom industrijskom strategijom za okoliš'.

Spyker je objavio i buduće planove, pa ćemo tako 2011. dočekati model 9-4x, 2012. novi model 9-3 , a u doglednoj budućnosti i kompaktni gradski model 9-1, ukoliko dobije zeleno svjetlo za proizvodnju.

Syker se nada da će sa Saabom uspjeti doseći globalnu prodaju od 100.000 do 120.000 automobila godišnje.