Auto zona DOSTUPAN SVIMA

Renaultov kupe-roadster Wind premijerno u Ženevi

  • Autor: I. Ć.
  • 2.2.2010 18:38:52
  • 2.2.2010 11:16:08

Renaultov konceptni roadster Wind premijerno je predstavljen na salonu u Ženevi prije šest godina, a sada francuski proizvođač najavljuje njegovu serijsku izvedbu 2. ožujka na istom mjestu

Premda je konceptni model skrivao dodatno treće sjedalo inteligentno smješteno u sredini između prednjih dvaju sjedala, serijski Wind ipak će biti klasični roadster, odnosno kupe-roadster s dva sjedala.

Šturi medijski izvještaj otkriva tek da će automobil biti dugačak 3,83 metra te nuditi prtljažnik volumena 270 litara bez obzira na položaj tvrdog sklopivog krova koji se električno otvara i zatvara za dvanaest sekundi.

Renault je zasad tajnovit po pitanju pogona i motora, datuma početka prodaje te cijene po kojoj planira nuditi svoj roadster za mase. Francuzi tek tvrde da im je cilj ponuditi tržištu 'automobilsku strast dostupnu svima'.

Dopuna:

Nakon medijskog izvješća dobili smo i prve fotografije automobila kojim se Renault planira ugurati na tržište jeftinih roadstera. Riječ je zapravo o Twingu CC kojem su Francuzi, iz nekog razloga, odlučili promijeniti ime u Wind premda dva automobila, serijski i konceptni, osim uklonjivog krova, nemaju ništa zajedničko.

Vjerojatno nećemo pogriješiti ako zaključimo da će Wind s Twingom dijeliti motore i elemente prijenosa.

RENAULT
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: