Auto zona ISTRAGA U TIJEKU

I hrvatski modeli Toyote možda s lošim akceleratorima

  • Autor: I. Ć.
  • 28.1.2010 20:07:25
  • 28.1.2010 15:09:23

Toyota početak 2009. neće pamtiti po dobrom. Japanski proizvođač u srijedu, 27. prosinca, morao je zaustaviti proizvodnju osam modela za američko tržište zbog problema s papučicom gasa sklonoj zaglavljivanju i nekontroliranom ubrzavanju automobila

Da čitava situacija za najvećeg proizvođača automobila na svijetu može biti i gora, prenosi DetroitBureau.com koji tvrdi da Toyota aktivno surađuje s ostalim svjetskim vladama i agencijama kako bi se ustanovilo hoće li japanski proizvođač morati pokrenuti globalno povlačenje vozila.

Domaći zastupnik za Toyotina vozila rekao nam je da je Toyota pokrenula istraživanje vozila namijenjenih europskom tržištu, pa tako i hrvatskom, te da ćemo sve informacije, kao i objave za javnost dobiti kad istraga bude zaključena.

Zasad je poznato da je defektni akcelerator proizvod tvrtke CTS Corp. iz Indiane bio ugrađen u 2,3 milijuna vozila na američkom tržištu, a koncem prošle godine Toyota je također u, navodno nepovezanom problemu, morala povući 4,2 milijuna vozila zbog podne prostirke koja je također bila sklona blokiranju papučice gasa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: