'ČINITE DOBRO'

Poslovni čovjek donirao Audi R8 V10 strancima

18.01.2010 u 12:12

Bionic
Reading

Dva radnika uspinjače iz Cape Towna na planini Table nemalo su se iznenadili kad im je poslovni čovjek uručio ključeve Audija R8 V10 kupljenog za Božić s naputkom da ga koriste za dobro

Automobil vrijedan 140.000 eura anonimni vlasnik donirao je potpunim strancima, jer mu je u snu rečeno da tako učini. Fabrice Munganga-Mugala i Desire Shima, oba dvadesetpetogodišnjaci, nakon što su dobili ključeve, prometnu dozvolu i vlasnički list odlučili su na haubi napraviti procjep u koji prolaznici mogu ubaciti donacije i poruke.

Kraj procjepa piše 'bolja budućnost za sve nas', a sretni dvojac još uvijek razmišlja o natpisu na personaliziranim registarskim tablicama. Zasad je, osim pažnje slučajnih prolaznika, njihova neobična priča privukla i pozornost policije. Dvojac je već dvaput zaustavljen zbog sumnje da je ukrao automobil, no nakon poziva negdašnjem vlasniku, koji je želio ostati anoniman, oba puta je pušten.

Mugala i Shima, nakon što odrade smjenu na poslu, s prikupljenim donacijama odlaze u grad te kupuju i prevoze hranu siromašnima i nemoćnima.