GT-R SPECV

Nissan predstavio Super Godzillu

08.01.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon čitave godine nagađanja i nestrpljivog iščekivanja, Nissan nam je konačno predstavio najmoćniju izvedbu GT-R-a – SpecV

Super Godzilla se od običnog GT-R-a vizualno razlikuje po prednjem i stražnjem spojleru od ugljičnih vlakana te specijalnim NISMO 20-colnim felgama od lake aluminijske legure izvana, kao i opalnocrnom premazu karoserije.

Iznutra je automobilu većina panela zamijenjena onima od ugljičnih vlakana, sprijeda su instalirana školjkasta RECARO sjedala također izrađena od ugljičnih vlakana, dok je stražnja klupa uklonjena u svrhu snižavanja mase.

Performanse su unaprijeđene sustavom High gear boost control koji dvama punjačima 3.8-litrenog V6 omogućava trenutni porast pritiska, a samim time i veći okretni moment pri srednjim i višim okretajima.

Tu je i titanijski obložen ispušni sustav, modificirana geometrija ovjesa te karbonsko-keramičke kočnice za još kraći zaustavni put.

Nissan planira GT-R SpecV zasad ponuditi samo domaćem tržištu, no u dogledno vrijeme automobil se možda pojavi i na odabranim tržištima Starog kontinenta.