SKROMNE PERFORMANSE

RUF pretvorio Porsche Cayenne u električno vozilo

10.12.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Prije nešto više od godine dana specijalizirani tuner Porscheovih automobila RUF pokazao nam je svoje prvo električno vozilo zasnovano na 911-ici. Taj model nije bio spreman za komercijalnu proizvodnju, no RUF nije poznat po tome da odustaje lako

Najveći problem za RUF bile su kompaktne dimenzije 911-ice koje su onemogućavale njemačke inženjere da u unutrašnjost pospreme dovoljne količine baterija za adekvatnu autonomiju. Ovoj su zapreci RUF-ovi inženjeri doskočili na jednostavan način – umjesto 911-ice, za električnu su doradu odabrali Porscheov SUV Cayenne.

Baš kao 911, RUF i Stormster koristi Siemensov elektromotor snage 367 KS koji ga s mjesta do 100 km/h ubrzava za devet sekundi. Autonomija i dalje nije pretjerano impresivna, pa tako električni Cayenne s jednim punjenjem može prevaliti tek oko 170 kilometara, dok maksimalna brzina iznosi, nimalo poršeovskih, 150 km/h.

Iz RUF-a još uvijek nisu objavili kada će njihov prvi električni automobil biti dostupan na tržištu, kao ni po kojoj cijeni će ga se eventualno moći kupiti.