GLOBALNI AUTOMOBIL

KIA predstavila novu luksuznu limuzinu Cadenzu

25.11.2009 u 01:45

Bionic
Reading

KIA je na domaćem terenu predstavila nasljednicu Opirus/Amantija – Cadenzu. Riječ je o novoj luksuznoj limuzini korejskog proizvođača građenoj na novoj platformi Type-N

Premda s dužinom od 4.965 milimetara nešto kraća od Opirusa, Cadenza ima duži međuosovinski razmak od 2.845 milimetara što je povećalo ponudu prostora u unutrašnjosti. Cadenza je također i lakša te teži 1.575 kilograma, što može, između ostalog zahvaliti lakšoj arhitekturi ovjesa s McPhersonom sprijeda i Multilinkom straga.

Za pogon je zadužen 3.5-litreni benzinski V6 sa 290 KS i 380 Nm uparen automatskim šesterostupanjskim mjenjačem i prednjim pogonom. Cadenza ovim motorom s mjesta do 100 km/h stiže za 7,2 sekunde te postiže 230 km/h maksimalne brzine.

Dodatna dva motora bit će dostupna u korejskoj limuzini, a zasad je poznato samo to da će osnovni benzinac razvijati 163 KS.

Cadenza će se u prodaji naći već početkom iduće godine na tržištima južne i centralne Amerike, Azije, Pacifika, Bliskog istoka i Afrike. Prodaja u Kini trebala bi započeti sredinom iduće godine, a detalja o prodaji u SAD-u i Europi zasad nema.