Auto zona NAPREDNI KAZAHSTANCI

Što će vam zastarjeli automobil? Kupite zrakoplov

  • Autor: I. Ć.
  • 4.11.2009 17:37:32
  • 4.11.2009 15:47:03

Kazahstanska vlada odlučila je potaknuti svoje građane da umjesto zastarjelih automobila za putovanja koriste manje zrakoplove, budući da 'koštaju kao prosječni džip'

Građani ove bivše sovjetske države, površine usporedive s onom zapadne Europe, navikli su prevaljivati između 1.500 i 3.000 kilometara svojim automobilima u komadu, što je metoda koju kazahstanski potpredsjednik vlade smatra – zastarjelom.

'Pogledajte bilo koju afričku zemlju i uočit ćete da ondje imaju brojne male piste. Kada trebaju putovati, ondje uzimaju malene avione koje koriste poput automobila i odlaze u šoping u susjedna mjesta', poručio je Umirzak Shukejev na vladinom sastanku.

Shukejev je već požurio uvođenje novih zakona kojima će se umanjiti papirologija za posjedovanje i letenje privatnim zrakoplovima, od kojih mnogi, kako vjeruje kazahstanski potpredsjednik vlade, 'neće biti skuplji od džipa'.

Ambiciozni političar nije otkrio nastoji li vlada ovim potezom potaknuti razvoj malenih gospodarstava koja bi se bavila avio-prijevozništvom ili je cilj poticanje građana da automobil zamijene manjim zrakoplovom.

Najveći problem u stjecanju vlastitog zrakoplova Kazahstancima će vjerojatno predstavljati prosječna primanja koja ne prelaze iznos od 2.200 kuna mjesečno.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: